Η Βασίλισσα της Νύχτας

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Η Βασίλισσα της Νύχτας

Η Βασίλισσα της Νύχτας

Το επιστημονικό του ελληνικότατο όνομα είναι Epiphyllum oxypetalum. Στα αγγλικά είναι γνωστό ως “Night-blooming Cereus” ή  “Queen of the Night”. Ελληνικά το λένε και Νυχτολούλουδο, που όμως είναι η πιο κοινή ονομασία του πασίγνωστου Cestrum nocturnum, με τα ασήμαντα, σχεδόν άφαντα, πρασινωπά ανθάκια που πλημμυρίζουν τις νυχτερινές αυλές μ’ ένα άρωμα τόσο βαρύ και γλυκό. Στην Ελλάδα αποκαλείται Βασίλισσα της Νύχτας. Έχει μεγάλα (20-25 πόντους διάμετρο) άνθη του είναι από τα πιο εντυπωσιακά όμορφα και τα πιο ευωδιαστά...Ανθίζουν τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού και μας προσφέρουν υπέροχο άρωμα

Το κακτοειδές αυτό επίφυλλο κατάγεται από τη Νότια Αμερική. Στο κλίμα μας επιζεί μεν αλλά με αραιή ανθοφορία, που το κάνει πιο ακριβοθώρητο. Σαν αποτέλεσμα η εμφάνιση του άνθους του, από μία έως τρεις φορές κάθε καλοκαίρι, αποτελεί γεγονός. Το φυτό βγάζει όλα τα μπουμπούκια μαζί. 

 

Πολλαπλασιάζεται εύκολα από ένα φύλλο που μπήγουμε στο χώμα, θέλει λίγο νερό και λίπασμα μια φορά τον χρόνο. Αν φροντίσουμε να έχουμε τη γλάστρα σε μέρος προστατευμένο από τον αέρα και τον δυνατό ήλιο, και το στηρίξουμε σε καφασωτό, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάει καλά. Μόνο μια παγωνιά διαρκείας μπορεί να το σκοτώσει.

Δεν είναι πιο κοινό γιατί όταν δεν είναι ανθισμένο δεν είναι καθόλου όμορφο... ή μάλλον είναι άσχημο. Τα φύλλα του μοιάζουν μονίμως στραπατσαρισμένα, σκονισμένα και μισοξεραμένα (φαίνονται και στο φόντο των φωτογραφιών) και επειδή από τα παλιά φύλλα βγαίνουν τα μπουμπούκια δεν μπορείς να τα αφαιρέσεις... πρέπει μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, δώδεκα μήνες τον χρόνο, να το βλέπεις και να ντρέπεσαι, και να σκέφτεσαι πως θα το κρύψεις για να μη σου χαλάει την όψη και των γύρω φυτών.

 


Το διαβάσαμε στο: Fytokomia.gr
22/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ