Δομινίκα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Δομινίκα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία

Δομινίκα: Τουλάχιστον επτά νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία

Για τουλάχιστον επτά νεκρούς από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Μαρία από το νησί Δομινίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ το εύρος των καταστροφών παραμένει ακόμη ασαφές αφού οι επικοινωνίες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

Η Μαρία, υποβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 3, κατά το πέρασμά του από το έδαφος της Καραϊβικής.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) που εδρεύει στα Μπαρμπέιντος, ανακοίνωσε ότι "τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν" ενώ το Reuters αναφέρει επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές ότι 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Χθες κατεγράφησαν δυο νεκροί στη Γουαδελούπη.

Στελέχη της CDEMA μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι "το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί" ενώ ζημιές διακρίνονται επίσης "σε νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες", όπως είπε ο διευθυντής της, ο Ρόναλντ Τζάκσον. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε "δισεκατομμύρια δολάρια", πρόσθεσε.

Ένα ελικόπτερο που είχε νοικιάσει η CDEMA δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Δομινίκα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εγκαταλείφθηκε επίσης μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε ξεκινήσει από τα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάγκο.

Οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού στην Αγία Λουκία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τη Δομινίκα. "Όλες οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί. Από την εμπειρία μου, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά - καμία επικοινωνία. Όλος ο κόσμος ανησυχεί ότι η κατάσταση είναι πολύ, πολύ άσχημη" τόνισε η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού Τερένσια Γκαϊλάρ.

Οι περίπου 70.000 κάτοικοι της Δομινίκας "έχασαν ό,τι μπορούσε να χαθεί" είπε ο πρωθυπουργός του νησιού, Ρούσβελτ Σκέριτ.
Tags: Μαρία, κυκλώνας, Δομίνικα

Το διαβάσαμε στο: Skai.gr
19/10/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ