Η γερμανική Hochtief «χτυπάει» τα διόδια της Ισπανίας

Sale

Το top7news.gr πωλείται. Για πληροφορίες γράψτε μας στo sales@top7news.gr

Η γερμανική Hochtief «χτυπάει» τα διόδια της Ισπανίας

Η γερμανική Hochtief «χτυπάει» τα διόδια της Ισπανίας

Η κατασκευαστική Hochtief «χτυπάει» τώρα την εταιρεία διαχείρισης διοδίων της Ισπανίας Abertis προσφέροντας 17,1 δισ. ευρώ. Η γερμανική εταιρεία, που ελέγχεται από την ισπανική ACS, υπέβαλε υψηλότερη προσφορά από την ιταλική Atlantia, η οποία κι αυτή ειδικεύεται στη διαχείριση διοδίων.

Ένα ενδεχόμενο ντιλ μεταξύ της Atlantia που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton και την Abertis θα μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης διοδίων στον κόσμο. Πηγή, ωστόσο που γνωρίζει τα δρώμενα στην ACS, ανέφερε στο Reuters ότι η προσφορά της ισπανικής εταιρείας μέσω της Hochtief έχει τη στήριξη της κυβέρνησης της Ισπανίας που μάλλον δεν θα ήθελε να δει τη διαχείριση των διοδίων της χώρας να πηγαίνει σε ξένα χέρια, για πολιτικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους. Πρόεδρος της ACS είναι ο Φιορεντίνο Πέρεζ ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τίποτα πάντως δεν φαίνεται να έχει τελειώσει τουλάχιστον προς το παρόν. Η Atlantia είχε υποβάλλει την προσφορά της το Μάιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters τα στελέχη της θα εξέταζαν να αυξήσουν το ποσό εάν η ACS κατέθετε τη δική της πρόταση –όπως κι έγινε. Οι εποπτικές αρχές της Ισπανίας καλούνται τώρα να εξετάσουν την προσφορά της Hochtief και να αποφασίσουν εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Η προσφορά της Atlantia έχει πάρει το πράσινο φως από τις εποπτικές αρχές και σύμφωνα με δύο πηγές από την Ιταλία είχε τη στήριξη επενδυτών που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Abertis σε ποσοστό άνω του 50%.

Η Atlantia και η Abertis είχαν προσπαθήσει να κλείσουν συμφωνία και το 2006 αλλά δεν είχε προχωρήσει το ντιλ λόγω αντιδράσεων από την κυβέρνηση της Ιταλίας.


Το διαβάσαμε στο: In.gr
25/11/17

Διαβάστε  ακόμη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ